Saturday, November 1, 2008

Vreti sa invatati o limba straina online?



Atunci poate Livemocha vi se potriveste. Despre ce e vorba? E un site unde sunt oferite cateva cursuri online pentru diferite limbi. In general se porneste de la incepatori si se ajunge pana pe la intermediari. Cursurile nu sunt rele, ai pronuntie, vorbit, scris si citit. Si acum urmeaza partea cea mai faina. Site-ul are ultilizatori din toata lumea cu care intri foarte usor in contact. De exemplu iti faci tema scrisa sau inregistrata cu microfonul, iar aceasta tema e corectata de utilizatori care sunt vorbitori nativi de limba respectiva. Poti de asemenea sa vorbesti online cu diversi vorbitori nativi de diverse limbi. Ideea mi se pare foarte buna, pentru ca o limba nu o poti invata cu adevarat pana nu comunici cu vobitori nativi. Asa mi s-a intamplat mie cu franceza mea de 8 ani din scoala. Cand am ajuns in Franta mi-am prins urechiile si mi-a luat olecuta pana sa ma desmeticesc ca de fapt aia vorbeau tot franceza:). Acum m-am apucat de potugheza braziliana pe Livemocha (adica am facut prima lectie). Mi-am inregistrat si eu cum pronunt niste cuvinte si am scris niste propozitii si deja am avut cateva comentarii foarte folositoare din partea unor brazilieni. Pana acum sunt incantata de acest site si vi-l recomand si voua sa il incercati:
http://www.livemocha.com/

3 comments:

Anonymous said...

n-am stat sa citesc pe indelete blogul tau, dar cum mi se pare ca n-ai nici un articol despre cultura/muzica/arta braziliana , da-mi voie sa te intreb de ce te-ai apucat de portugheza braziliana?

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Arsena said...

Pur si simplu imi place cum suna limba. Mi se pare ca are o melodie aparte, oamenii aia parca canta si nu vorbesc. M-am indragostit de limba aia de printr-a cincea cand ma uitam cu ai mei in fiecare saptamana la Sclava Izaura pe TVR2.