Saturday, May 3, 2008

Diferente USA - Europa: partea a 2a

Mi-am mai amintit intre timp tot felul de chestii care mi s-au parut mai aparte prin State si am zis sa le pun pe "hartie".

* Operatiile estetice:


Un pret bun nu e asa? Dupa niste statistici recente s-a aratat ca operatiile estetice sunt operatiile cele mai frecvente in State. Nu stiu cate sute de mii de americani isi fac "boob job"-uri si alte din astea anual. Si unde le poti observa mai bine decat in LA, orasul tuturor "actritelor" si "cantaretelor" aspirante sau in Las Vegas, orasul pornografiei si al jocurilor de noroc? Chiar ne distram in Las Vegas, stateam pe marginea piscinei cu prietenul meu si ne uitam: care le are naturale si care sunt "ajustate"(nu sunt greu de detectat).

*Avioanele si aeroporturile sunt mai dese pe acolo decat autogarile in Romania. Pana si in catunurile alea pe care abia le gasesti pe harta poti gasi aeroport.



*Americanii nu starpesc tot ce e animal salbatic. De fapt sunt protejate si sunt semne peste tot cum sa nu dati mancare la animalele salbatice sau sa te feresti de anumite animale daca le intalnesti. Gen atentie la scorpioni, serpi cu clopotei sau ce sa faci daca intalnesti un urs.

Ca tot veni vorba de ursi, mi-am amintit cand acum vreo 2 ani a venit un urs in Germania din Cehia si a mancat cateva oi, a fost atata tambalau ca pana la urma s-au panicat si se pregateau sa il impuste. Pe aici nu a fost vazut un urs in salbaticie de peste 150 de ani:
vezi articol


*In State tot ce e mai vechi de vreo 70 de ani asa, se cheama istorie si e deja obicetiv turistic (cand ma gandesc la casa buncii care are peste 130 de ani...). Cele mai interesante sunt orasele fantoma. Nu mai vechi de 100 de ani dar deja in ruine. Am vazut 2 dintre ele, Rhyolite fiind cel mai interesant pentru ca a ramas neatins de cand a fost parasit. Are o poveste foarte asemanatoare cu alte orase fantoma: cineva a gasit undeva aur. Multa lumea a auzit si a venit sa se imbogateasca . Dupa cativa ani in care si-au dat seama ca nu e chiar atat de mult aur lumea a parasit orasul. Orasul a ramas nelocuit si in paragina. De exmplu Rhyolite are o viata de 15 ani.

Aici e gara:


Si aici e unul dintre magazine:


Si cu ce sa inchei eu postul asta? O melodie country cred ca se potriveste foarte bine. Carrie Underwood ne povesteste despre ultima ei aventura de o noapte cu un tip pe care nu prea stia exact cum il cheama (se mai intampla, na):
Carrie Underwood-Last Name

No comments: